Tyto stránky používají k poskytování služeb cookies. Pokračováním v prohlížení vyjadřujete souhlas s jejich používáním.

Nová vízová povinnost pro Omán

Chtěli bychom Vás upozornit, že od 21. 03. 2018 existuje online vízová povinnost pro cesty do sultanátu Omán. Žádosti o turistická, expresní a rezidentní víza mohou být podána výhradně online přes stránky https://evisa.rop.gov.om/#. Víza stojí 1200 korun.

Z tohoto důvodu musí Oman Air a cestovní kanceláře zajistit před začátkem cesty, že klienti mají platné vízum před vcestováním do Ománu. Vízum je potřeba před vstupem na palubu.

Změny se dotýkají všech klientů, kteří vcestují do Muscatu nebo Salalah.

1. Krok je registrace na stránkách pod kolonkou Register as user. Heslo musí obsahovat minimálně jedno velké, jedno malé písmeno a jeden speciální znak. Heslo má maximální délku 20 znaků.

2. Krok – stránky se Vás zeptají, zda jste se již v minulosti registroval. Pokud ano zadejte yes pokud ještě ne tak no.

3. Krok obsahuje zadání osobních údajů do tabulky. Údaje musí být zadány bez diakritiky.

4. Krok – následně Vám přijde na uvedený email potvrzení o registraci. Pro verifikaci registrace musíte kliknout na odkaz v emailu.

5. Krok – potvrzení emailu Vás převede na stránku „Apply for Unsponsored Visa“

       V první části zvolíte svou národnost. V další části zadáte, zda jste občanem Bahrajn, Kuvajtu, Katar, Saudské Arábie nebo Spojených Arabských Emirátů.

       Zadáte ano/ne.

6. Krok – vyberete druh víza. Vyberte 26B Tourist visit víza

7. Krok – potvrdíte OK

8. Krok – vyplníte své osobní údaje do tabulky a potvrdíte tlačítkem next.

9. Krok- vložíte jméno a stav (svobodná, vdaná) Vaší matky a potvrdíte tlačítkem next

10. Krok – vložíte Vaší fotku a kopii Vašeho pasu a následně stisknete tlačítko next. Posléze máte možnost všechny údaje zkontrolovat a víza zaplatit online.