Tyto stránky používají k poskytování služeb cookies. Pokračováním v prohlížení vyjadřujete souhlas s jejich používáním.

Srí Lanka zas zavedla vízovou povinnost

Po ohlášení ukončení vízové povinnosti, které mělo platit od 1. května 2019, byla vízová povinnost po teroristických útocích 21. dubna 2019 opět zavedena. Zrušili také možnost si o víza zažádat na letišti. Cestující na Srí Lanku tak musí před zájezdem zažádat o elektronickou cestovní autorizaci, tzv. ETA (Electronic Travel Authorization), a to prostřednictvím webové stránky http://www.eta.gov.lk  (ETA=Electronic Travel Authorization). Po příletu je třeba vyplnit Immigration Landing Card.

Každý cestující musí vlastnit pas, který je platný minimálně 180 dnů v den příjezdu. V systému ETA se vyplní požadované údaje a na zadaný kontakt přijde email s žádostí o platbu. Následně obdržíte vyrozumění o přijaté platbě a souhlas o vstupu s platností 3 měsíce.

Při pobytu nad 30 dní je z důvodu žádosti o prodloužení víza požadována registrace u Aliens Bureau, Ground Floor, New Secretariat Building, Colombo.

V případě cesty za jiným než turistickým účelem je nutno žádat o vízum na velvyslanectví Srí Lanky ve Vídni: Rainergasse 330, Vienna A-1040, tel: +43-1-50379880, fax: +43-1-5037993, http://www.srilankaembassy.at.